torsdag 19 juni 2014

Sill, äntligen dags för sill

Idag är det midsommarafton och förhoppningsvis ska jag får begå sill-premiär idag. För allvarligt talat, matjessill med gräslök, nypotatis grädde och gräddfil kan vara det absolut godaste som finns. Hoppas hoppas hoppas.

Nu är lovet här på riktigt. Har studiedagat, kvalitetsredovisat, utvärderat, projektplanerat och städat skrivbordet. Känns konstigt med ett sommarlov på ett år. Fick en idé till ett projekt, eller i ärlighetens namn hörde jag talas om, ett läsprojekt på en annan skola. Blev helt såld och började skriva ihop en planering och ett material, så nu är jag lite ledsen för att jag inte ska få jobba med det förrän om ett år. Jag älskar mitt jobb.

Jag har stickat lite här och lite där och sytt en del men skolavslutningar innebär en massa kvällsaktiviteter så jag har inte kommit nån vidare stans.
 

Min Levenwick växer, nu är det meditativ slätstickning som gäller. Mycket skönt när huvudet är för fullt för att läsa Siri- och SurryHills-diagram.


Siri är färdig till chart A, hoppas innerligen att jag får ihop maskorna så att det stämmer till chart B. 


Jag försöker också förbereda så gott jag kan för bebisens ankomst. Känns märkligt. Med Alva var jag livrädd hela tiden och inte en enda bebissak fick komma över vår tröskel förrän hon var född. Bokstavligen. Den här gången jobbar vi annorlunda så nu är sängen bäddad och vagnen nogsamt rengjord och förberedd.


Vår vagn har fick vi så himla generöst låna av min lillebror när Alva föddes för 6,5 år sedan och det är femte lilla människan som ska åka i den. En underbart härlig stabil och liksom redig vagn med stora hjul och kraftiga däck. Allt i textil gick smidigt att knäppa loss och kasta in i tvättmaskinen, så nu är vagnen som ny och luktar fräscht av äppelblom. Suffletten var svårare att slänga i maskin så den har jag skrubbat med såpa och håller på att klä invändigt med ett fint prickigt tyg så att den också ska kännas ny och fräsch.
Och sen var det ju det här med täcket. Alva tyckte att bebisen skulle få ett eget täcke. Med ugglor på. Så igår fick hon och Kotten hjälpas åt att välja tyger, sy ihop själva täcket och designa ugglor. Fantastiskt roligt att sy med sina barn. Jättesvårt när man har en egen bild av hur det ska bli och egentligen vill bestämma själv. Nyttig lärdom för en mamma, misstänker att Alva känner precis som jag gjorde igår titt som tätt vad t.ex gäller klädval. Som sagt, nyttig lärdom.


Så här blev det, inte riktigt klart än men Bebis Uggla är omgiven av Storasyster och Storebror Uggla. Blir nog bra. Nu längtar vi tills den lilla människan kan komma ut så vi får se vad det är för typ. Och efter sill.1 kommentar:

Manduzana stickar sa...

Men åh, så fint med ugglorna!