måndag 14 april 2014

Syjuntan i London dag 4

Vi började med att ta bussen till Trafalgar square för att sedan strosa bort till Picadilly Circus. Det är ju extremt mycket trevligare att åka buss än tunnelbana och dessutom får man sightseeing-turer till ett synnerligen förmånligt pris då de flesta bussar passerar det ena kända monumentet/stället efter det andra. 

Vi promenerade runt i kvarteren runt Regent street och Oxford street ett tag (konstigt nog fanns det några som vill shoppa) och samlades sedan på Sketch för ett tidigt afternoon tea. Oh Em Geeeee! 

Sketch ligger på Conduit street, en tvärgata till Regent street och är ett helt magiskt ställe. Tesalongen där vi skulle dricka vårt te hade kunnat fungera utmärkt som fond för En Midsommarnattsdröm med sina fantastiska väggmålningar av prunkande vild skog.


Själva teet, mit alle beilagen, var också det en dröm. Fantastiska smörgåsar, scones och delikata små bakverk , allt så rikligt att de faktiskt inte riktigt gick att äta upp allt. Hur gärna man än ville.


På eftermiddagen tog vi oss (en del långsammare än andra, en sak jag lärt mig är att semestrar med mycket promenerade bör undvikas i 28:e veckan) bort mot Notting Hill. Under middagen på Electric Diner (kan verkligen rekommenderas, på Portobello road) bestämde vi två saker: att införa en junta-biennal med Londonresa vartannat år och att vi 2015 ska bo i Notting Hill. Kära nån så mysigt det är att vandra runt där.


Packning, Tate Modern och hemresa står på programmet i morgon. Godnatt!

Inga kommentarer: