tisdag 21 april 2009

En utedag

Idag har jag egenhändigt planterat rosor. Ljuvt rosa små buskrosor, The Fairy tror jag att de hette. Fantastiskt fina. Vi har redan liknande i trädgården men det behövde fyllas på, så sagt och gjort spaden i jorden och sen var det bara att börja gräva.

När Alvan döptes fick hon av goda vänner ett körsbärsträd som vi planterade förra sommaren. Både jag och Daniel har varit tveksamma till om det skulle ta sig men idag när jag gick runt och tittade så var det fullt med knoppar på det lilla trädet. Visst är de fina. Om nån vet huruvida man ska beskära det redan nu tar jag tacksamt emot tips.

Efteråt var jag synnerligen nöjd med mig själv och medan Alvan sov som en stock i friska luften satt jag på vår solgassiga altan och stickade på mina polka dots. Jag har bestämt mig för att göra dem som helvantar och eftersom min solsåsiga hjärna inte kunde räkna ut hur ihoptagningar skulle gå ihop med prickmönstret gjorde jag toppen på vantarna randiga i samma stil som skaftet. Bild kommer.

Läste i en annan blog om det allmänt förekommande fenomenet "kan-själv", och hur skribenten kommit fram till att det inte bara handlar om faktisk know-how utan hur det också krävs inspiration, lite sättigång, ett bra öga för vad som är fint och rätt tyger hemma. Det var alldeles på pricken tyckte jag och bestämde mig för att beställa ett stickfodral jag dräglat länge över från Stickfrossa, i just precis den där äppelgröna färgen som är min bästa. (den gröna är min) Idag kom det, och milda matilda vad fint det är. Nej, det hade jag INTE kunnat göra själv.

3 kommentarer:

umbra stickspår sa...

Beskär inte trädet nu. Det tillhör stenfrukterna, och risk för "förblödning" finns om man beskär i savningstid.
Ser fram emot ev smakprov så småningom!

Vickan-Pickan sa...

Åh tack så mycket för tipset.

Anna sa...

Så roligt att du är nöjd och den där gröna är fantastiskt fin!