söndag 2 november 2008

Oj oj oj vad svårt

Igår kastade jag mig över novembersockorna i Stickameras sockklubb, ni vet de där med candle flames på, för just de var ju så himla fina, och jag tänkte att efter Alvas tröja kanske jag ändå skulle våga mig på ett engelskt mönster. Och visst, det går ju, men oj vad svårt och pilligt och tar lång tid och knästrumpor och dessutom två.

Nåja, jag SKA, bara för att bevisa för mig själv. Mina strumpor blir i grått fabelgarn istället för regia silk-garnet som stod i beskrivningen. Dels för att jag tycker att det garnet är så fint och skönt att sticka med och dels för att min bästa garnaffär inte har regia silk.

Problem uppstod direkt när jag skulle börja med den första av de tusentals flätor som är på det här mönstret. Ingen hjälpsticka! Men, med en halverad tändsticka löste det sig ganska galant om jag får säga det själv. Är strax klar med den första lågan och det är bara...7-8 stycken kvar. På det första paret vill säga. Upptäckte dessutom att mina saftiga vader var alldeles för stora för de här strumporna, men eftersom jag just i år är lite mer kyrkråttig än vanligt (jag är mammaledig på heltid och min man på halvtid så vi lever på hans halva lön plus hans halva föräldrapenning)kommer de att bli en utmärkt julklapp till någon smalis. Om de blir klara. Håll tummarna!

Inga kommentarer: