onsdag 5 november 2008

Färdiga grejor

Jag är färdig! Visserligen bara med Ebbas sockor och vantarna som jag ska "tävla" med. (Hybris, jag vet) Men ändå; färdig. Bra känsla.

Idag var jag också och lämnade in mitt bidrag till sticktävlingen som Umbra och NBV anordnar. Sista inlämning idag och så klart satt jag och sydde som en tok in i det sista. Varför lär man sig inte? Efter ett antal späx-premiärer där jag suttit och fållat på premiärklänningen medan jag blivit sminkad borde jag lärt mig att det är betydligt mer behagligt att bara plocka det färdiga plagget från galgen, i lådan eller från hyllan. Men ack nej, allt ska göras i sista hand. Nåja, blad i filt och lite pärlor och så. Pärlorna syns inte på bilden men de är orangea glaspärlor lite här och där. Min tolkning av höstvantar för promenad. Som min man sa: jo, de var ju fina, men är det inte väldigt opraktiskt att ha pärlor och sånt på vantar? Alltså: för fin-promenad.

Vad gäller mina candle-flames-strumpor har jag helt sonika repat upp dem, ändrat lite in mönstret för att de, trots mina fina föresatser om att ge bort dem, ska passa mig. Får man göra så och ändå vara med i sockklubben? Hoppas, för jag tror faktiskt att de kommer att bli illfina även om jag inte gör exakt som det står i mönstret.

Stickcafé imorgon och tro inte sjutton att det krockar med min syjunta. Vad göra? Eventuellt stickar jag på Umbra en timme och drar sedan på syjunta. Suga ut det göttaste, som mina kräftälskande smålandsbekanta säger. Vi får se. On verra som jag skulle sagt till mina elever.

2 kommentarer:

SUSANNE sa...

Vilka vantar!!!! Helt underbara!!! Gör mig glad att se på!!!

Maria sa...

Vilka vackra sockar och vantar i färger som gör mig glad!!