lördag 13 december 2014

Fångad av en stormvind?

Julen närmar sig med stormsteg och vad jag förstår närmar sig stormen Alexander också med stormsteg. Perfekt för en sån som jag som älskar varje tillfälle att utan ursäkter få häcka inomhus. Klä gran, koka kola, göra fikonbollar och så framförallt mysa med alla barn i soffan, leka med lego, spela spel och gona sig fem man (eller en man, två barn, en bebis och en mamma) i sängen framför julkalendern är sånt jag verkligen njuter av. Och så sticket så klart.


Spurtar sista ärmen på min Lewenvick, kanske klar till jul. För det vore kul. 

Merrygosocks-sockarna har en häl och en fot kvar, vore också roligt att få klart till jul.

Och så drog jag igång ett nytt litet projekt, bara för att se om jag kunde. Ett par strumpor från den fantastiska socktopus-boken. Candleflamesmönstrade strumpor i gult Tant Kofta-garn, det blir mumma det. Klara till jul? Tror inte det.


Förra veckan var jag helt galet på utflykt med Albert. Så fantastiskt smidigt det är att åka tåg med bebisar. Alltså drog vi till Göteborg och passade på att besöka flera idoler: Sally Bazar, Tant Kofta och Magasin Duett. Snacka om att kvinnor kan. Önskar mig en skvätt av deras kreativitet, driv och mod i julklapp snälla tomten. 


Göteborg är en vansinnigt trevlig stad, tom personalen i hyperexklusiva butiker är trevliga MEN den som konstruerat vägnätet i denna stad måste varit hög som ett hus. Tack och lov att jag endast framförde barnvagn och inte bil.

Inspirerad av Clara Falk är jag jättesugen på att med tjusig ullfilt från Magasin Duett, sy en alldeles egen marsma (introducerade fö detta på syjuntan så ev ska vi ha en marsma-heldag på jullovet). Så tips emottages tacksamt.


Inga kommentarer: