måndag 20 maj 2013

Knitting Peace

Är precis vad jag sysslar med, att sticka lugn, sticka ro och frid. När en av syjuntorna fyllde år fick hon i present av oss andra att åka till Malmö och gå på Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace. Så himla passande ju.

Vilken helg vi fick. Lördagens väder var ljuvligt, vi hann med en magnifik quiltbutik, en söt liten garnaffär, underbar lunch med solsting på köpet, Stoff&Stil och goefika på mysigt café innan det var dags för föreställning.

Åh vad berörd jag blev. Varje rörelse fylld med syfte och mening. Så vackert, så kontrollerat. Vad allt betydde hade vi olika åsikter om men det har ju inte den minsta betydelse, det handlar ju om vad det väcker i en själv. Lova att ni går och se den om ni får möjlighet.

Som ni kan tänka er så var hotellen i Malmö hyggligt fullbokade så efter en härlig middag fick vi ockupera ett vardagsrum i Lund. En sovande syjunta på luftmadrasser måste varit en syn för gudar.

Innan hemfärd lyxade vi till det med frukost på Grand Hotell i Lund. Ojojoj kan verkligen rekommenderas.

Lite stickat blev det också: under en liten paus på Stoff&Stil gjorde jag klart min cykelsadel och medan resten av juntan sov hann den här morgonpigga typen både lägga upp för Vinellens ärmar och sticka en rejäl bit. Jojo, magic loop med två på en gång måste vara Guds gåva till stickningen.

Inga kommentarer: