söndag 6 april 2014

Men vi startar väl ett projekt. Till.

När jag i höstas var på symässan i Borås fastnade jag för Tant Koftas vackra filisilk och köpte mig två härvor, en turkos och en lila. De har blivit liggade för jag har inte vetat vad jag ville göra med dem annat än att dregla över dem. 


När jag sedan var på Grötö upptäckte jag (fast jag fattar inte varför jag gjort det innan) den fantastiska Karusell av samma Tant Kofta. Och den hade ju allt jag gillar hos en sjal: slätstickade partier, en rolig kant i avvikande färg, en sirlig spetskant och så pärlor. Så då köpte jag väl för säkerhets skull en härva grönt filisilk och både fyra olika kant-nystan och fyra olika pärlpåsar. Varför bara planera EN sjal liksom.


Som rese-stickning (först till Åre och sen till London) bestämde jag mig för att dra igång en turkos karusell med orange kant och rosa eller röda pärlor...eller gula...gröna kanske.


Och vet ni, jag har aldrig stickat i silke förut men det här var som att skära i solvarmt smör. Det flyter liksom bara fram. Och lystern mina vänner, lystern är magisk.
1 kommentar:

Catarina Jonsson sa...

Visst är garnet underbart! Och den är rolig att sticka! Jag ska börja på "taket" nu :-)