tisdag 26 augusti 2008

Alla är så duktiga...

Är helt fast i stick-blogg-träsket. Surfar hejdlöst runt bland alla fantastiska stickbloggar och känner mig otroligt inspirerad. Alla gör så coola, fina, snygga välgjorda saker. Jag vill med.

Mina projekt just nu är:

-Raggsockor; jag har aldrig stickat sockar förut men det var ju hur kul som helst. Kommer garanterat att bli fler. En är klar och skaftet är halvfärdigt på nummer två. (Svarta Fårets Raggsocksgarn) Det här kittet köpte jag i Malmö, i en affär ganska nära stationen, mitt emot en Subway, trist nog kan jag inte komma på namnet. En väldigt trevlig affär dock. Hursomhelst hade jag lite tidatt slå ihjäl inan tåget hem till Växjö skulle gå och det tok-kliade i mina fingrar. Alltså: raggsockar.

-Någon slags muddar...eller kanske blir det en väääldigt smal, men lång halsduk. Garnet var het underbart att jobba i och färgerna som fanns i Växjös fantastiska stickbutik Umbra var i princip omöjliga att välja bland. (Eskimo från Garnstudio)

-Vantar, som jag inte börjat på än men som är tänkta att bli vår Kretaresas projekt (Karisma från Drops) Det här kittet köpte jag också på Umbra. Jag älskar den affären, det är som att gå in en godisaffär; fullständigt livsfarligt. Dessutom är de väldigt trevliga, uppmuntrande och hjälpsamma där. En kanonaffär helt enkelt. Och nej, jag får inte procent på deras försäljning :)

Nu kanske ni undrar varför jag recenserar affärer, jag vet inte vad ni säger men det är inte alltid folk i garnaffärer är så himla trevliga, en del är rent av snorkiga och liksom lite överlägsna och därför vill man ju puffa lite extra för dem som både har bra sortiment OCH är snälla.

Har varit på syjunta och förevisat mina garner och mina nya böcker: Pulsvärmare av Birgitta Adolfsson och Stickhandboken från Forum, den sistnämnda fylld av otroligt tydliga instruktioner till...ja, allt man kan tänkas vilja sticka. Jag är mycket nöjd.

Inga kommentarer: